Nyhetsbrev
Uke 16 - 2021

Digitale Fagmøter - våren 2021

Du finner de tre møtene under arrangementer på våre Facebooksider. Klikk deg inn på det enkelte arrangementet, etter hvert som det publiseres. Henholdsvis 8. mars, 18. mars og 22. april. Du finner mer informasjon på www.nfsr.no og i Facebookarrangementet. Her ser du deler av programmet for fagmøte 22. april: 

  • En liten sniktitt på Kompetansestandard for Renholdsbransjen som lanseres 16. juni. Ved Marianne Grimsøen, Prosjektleder for prosjektet NHOSH Kompetansestandard for Renholdsbransjen                                                                                 

  • Hvordan og hvorfor er livslang læring så sentralt på studietilbudet i Facility Management (FM) på Handelshøyskolen ved OsloMet? Ved Ellen Nygard, Universitetslektor, Faggruppen for organisasjon og ledelse fagansvarlig for studietilbudet innen Facility Management på Handelshøyskolen ved OsloMet. Anne Jensen, tidligere Viseadministrende direktør i NHO Service.

Minneord - Berit Tyldum

Minneord for Berit Tyldum (22.november 1943 – 25.februar 2021)

Berit utdannet seg ved Statens Oldfrueskole (januar 1972 – desember 1973) etter flere år ved husflid og håndarbeidskoler. Etter endt utdanning der var den første jobbene hun fikk som Oldfrue på SAS Royal Hotel i Bodø.

Høsten 1976 begynte hun på Norsk Hotellfagskole. Berit sluttet etter første semester, men fullført utdanning våren 1979, da hun hadde permisjon fra SAS Royal Hotel i Bodø.

I perioden fra januar 1981 til mars 1986 arbeidet Berit ved Hotell Radisson i Trondheim.

Hun minnes her som en leder som gav ansvaret videre til den ansatte og stolte veldig på at de fikk det til. Berit arbeidet her fram til juni 1979.

Berit startet sitt arbeide ved Høgskolen i Akershus, avd Stabæk, i august 1986 og var vikar fram til juli 1987. Hun ble fast ansatt 1. august 1987.

I 1993-95 var på OL på Lillehammer sammen med studentene. Her fikk studentene en mulighet til å teste utdanningen i praksis. Berit fullførte Hovedfag våren 1996. Tittelen på oppgaven var «Husøkonomifunksjonen under OL-94, en analyse og evaluering.»

Berit var en meget sentral skikkelse for at «vi» har klart å holde utdanningen så lenge som vi har. Hun var alltid engasjert i arbeidet med å sikre yrkets framtid, fra oldfrue til husøkonom til Facility Manager.

Berit turte å ta utfordringer og hun gav også andre utfordringer ved å stole på folk.

Tidligere studenter minnes henne som en sterk pådriver til at hver eneste student måtte gjøre valg - for å ta det inn over seg at det forpliktet å ta utdannelsen. Målet var å sikre at studentene ble godt kjent både i og med renholdsbransjen for å gjøre en forskjell og sikre renholdsfagets fremtid.

Berit var svært opptatt av trim og kondisjon. Hun likte å gå på ski og ta seg ordentlig ut etter en slitsom bakke. Berit var estetiker som kunne mye om husflid, - også nyere design. Berit var kvalitetsbevisst.

Berit elsket sin storfamilie i Trøndelag, som hun flyttet til da hun ble pensjonist

Berit sluttet som studieleder for studielederområdet for serviceledelse (Bachelor i husøkonomi og serviceledelse og Bachelor i kostøkonomi, ernæring og ledelse), ved den daværende Høgskolen i Oslo og Akershus’ (HiOA) Institutt for helse, ernæring og ledelse, på studiested Kjeller, i januar 2012.

 

Berit var uhøytidelig, raus og tilstede for sine venner.

Vi lyser fred over Berits minne.

 

Norsk Forening for Service og Renhold

Ved leder Hege Wilsbeck

Medlemskampanje 

Alle som melder seg inn i perioden fra 26.mars 2021 til 1.mai 2021 vil få tilsendt vår flotte nye drikkeflaske med logo. 

Her fInner du informasjon om medlemsskap i NFSR.  

 

Høringsutkast

I april 2020 ble SN/TS 6600 Ledelsessystem for renhold i helse- og omsorgstjenesten utgitt som en teknisk spesifikasjon. Nå er arbeidet med å omdanne spesifikasjonen til en Norsk Standard i gang, og et forslag til standard er på høring. Tittelen på standarden blir «Ledelsessystemer for renhold i helse- og omsorgstjenester». Standarden er et ledelsesverktøy som retter seg mot ledere i kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten som har ansvar for renhold. NFSR ønsker kontakt med medlemmer som kan bidra. Ta kontakt med Marita Sande dersom du er interessert. Det er høringsfrist 1.mai 2021.

(Bildet over viser et verk av kunstneren Lene Kilde)

Generalforsamling 2021

Det digitale årsmøtet er nå igang. Alle medlemmer har fått melding via mobilnummer. Du har tilgang fram til  22.april 2021 kl 09.00.  Protokollen vil bli lagt ut på våre nettsider. 

 

Bygg Ren Verdi - Lederkonferansen 2021

Ny dato for konferansen er 9. - 11. november.

 Følg med på nettsiden til Bygg Ren Verdi 

 

Konferansen og messen samler hele bransjen og har etablert seg som en stor suksess. For mange er Bygg Ren Verdi årets happening, hvor bransje­utvikling og kunnskaps­deling står sentralt. Konferansen ble etablert i 2015. Bygg Ren Verdi tar sikte på å samle rundt 500 deltakere fra offentlig og privat sektor, og er åpen for alle interesserte.

Vi gleder oss til å treffe bransjen live! Og vi håper dette vil skje i høst. 

 

Bygg Ren Verdi arrangeres av:

Norsk Forening for Service og Renhold

NHO Service og Handel

Renholdsnytt

RELE Renholdprodukters Leverandørforening